Agenda voorpagina

04-01-2020
17:00 uur

Klaverblad Midwinterevenement 2019/2020

Dit jaar wordt weer het immer populaire Klaverblad Mid Winter Evenement (MWE) georganiseerd en wel op zaterdag 4 januari 202020 van 17:00 tot 19:00 uur.  We organiseren het Klaverblad MWE dit jaar met vier in Breda schaatsende verenigingen. Dat zijn naast De Striene IJssportvereniging Alblasserwaard, De IJsvrienden en Ballangrud.

Tijdens de Alternatieve Elfstedentocht, zoals bij velen al bekend en voor sommigen nieuw, kan iedereen komen schaatsen in de vorm van een aantal rondjes, 11/22 - 33/44 - 66/88 - 110 en kun je hiermee het fel begeerde Elfstedenkruis verdienen.  De 132 rondes zijn geschrapt vanuit veiligheidsoverwegingen. Langs de 400 meter baan zijn de stempelposten met corresponderende kleuren aangegeven.  Op het binnenterrein is voor de jongste jeugd een parkoers uitgezet in een winters landschap. Ook het klunen en de koek&zopie!   

Toegang
 Het evenement is toegankelijk voor leden van de verenigingen maar ook voor introducés. Voor de leden van de organiserende verenigingen is de toegang gratis, een vrijwillige bijdrage is uiteraard welkom, leden van de Poel vragen wij een bijdrage van € 5,00  Bij de informatie stand staat een melkbus waarin de vrijwillige bijdrage kunnen worden gedeponeerd, hiermee kunnen wij ook de komende jaren dit unieke evenement blijven organiseren. 

Start
In verband met de veiligheid kan er niet worden in geschaatst. Er wordt geadviseerd om voorafgaand aan de tocht goed in te lopen en de spieren enigszins op te rekken.  Nadat het startsein is gegeven, rond 17.15, gaat de baan open en kan de tocht der tochten gaan beginnen. 

Veiligheid
Om de veiligheid te verhogen en calamiteiten te voorkomen volgen hier nog een paar regels.  - Je mag pas op het ijs na het klinken van het startschot.  - Betreden van het ijs mag alleen op schaatsen  - De 400 meter baan wordt in 1 richting, linksom, gebruikt.  - Sleetjes of andere vervoermiddelen als schaatsen zijn niet toegestaan (veiligheid)  - Je mag alleen via de tunnel naar de binnenbaan, dit geldt uiteraard ook voor ouders en/of familie. 

 

Nieuws


Schaatsvereniging De Striene heeft  zaterdag 5 oktober in Heerenveen deelgenomen aan de tweede editie van het NK clubs. Voor dit officieuze NK waren 14 schaatsverenigingen geplaatst. Per vereniging reden 6 junioren en 8 senioren ieder 1 afstand. Het was een geweldige ervaring voor onze schaatsers om te moeten schaatsen tegen toppers als Patrick Roest, Ireen Wúst, Hein Otterspeer, Jan Smeekens, Antoinette de Jong en Lotte van Beek. Maar onze eigen toppers Imke Vormeer en Louis Hollaar deden hier weinig voor onder. Uiteindelijk legde De Striene beslag op een eervolle 12e plaats, maar een top tien positie was niet ver weg. Dat is ons doel voor volgend jaar! Twee vloggende jeugdleden zorgden er voor dat ook aandacht werd besteed aan allerlei randzaken.

Het complete Striene-team

 

We hebben ons skeelerseizoen onder prima omstandigheden kunnen afsluiten. Tijdens de finale van het Klaverblad Bredaas Inlineskate kampioenschap bleef het droog met zelfs af en toe een zonnetje. De regen kwam pas na de wedstrijd.

Op een steeds verder opdrogende baan kon het volledige programma worden afgewerkt. Na afloop volgde de prijsuitreiking en was er taart voor iedereen. Hieronder de uitslagen. Foto's volgen binnenkortop Facebook. Hieronder podium meisjes pupillen 1

Daguitslag
Eindklassement

Vrijdagavond 6 september stond voor de Bredase schaatsers de laatste fietstijdrit op het programma. Hoewel de lucht er af en toe dreigend uitzag bleef het tijdens de tijdrit gelukkig helemaal droog. Pas na afloop begon het wat de druppelen. 

Na afloop werd in een vol ons Thuis onder het genot van een drankje de uitslag doorgenomen. Veel rijders zagen kans om een parcour PR te rijden. Ze zijn dus in vorm. 

Uitslag