Agenda voorpagina

15-12-2019
17:30 uur

De Bredase schaatsverenigingen werken op veel gebieden samen. Zo maken we gebruik van elkaars trainingsmogelijkheden en organiseren wij samen evenementen zoals het Klaverblad Midwinter Evenement. Schaatsvereniging Ballangrud Breda organiseert al vele jaren het Oliebollentoernooi. Leden van De Striene mogen daar ook aan meedoen. Hieronder vind je de informatie.

Het Oliebollentoernooi vindt plaats opzondagavond 15 december 2019 van

17:30 tot 20:30 uurop de ijsbaan. Inschrijving is open voor iedereen vanaf 13 jaar, die lid is van Ballangrud of een bevriende vereniging!

 

Voorgaande edities waren enorm gezellig, en zeker ook dit jaar is het weer de moeite. Een leuk nieuw onderdeel is de ooievaarsrun en weer terug op het programma is de altijd spectaculaire ploegenachtervolging!

Schrijf je in en DOE MEE !Deelname is GRATIS!

En er zijn weer vele prijzen te verdienen ook, die na afloop worden uitgereikt in ‘t Wakske.

Wat staat er op het programma ?

100 m schaatsenmet elektronische tijdwaarneming! Scherp je persoonlijk record aan of zet een mooie nieuwe tijd op de klokken.

Ooievaarsrun. Na een bochtje snelheid maken zo ver mogelijk op 1 been glijden. Winnaar is degene die het verste komt, maar er zijn ook prijzen voor de origineelst mogelijke outfit.

Ploegenachtervolging. Stel je eigen dream team samen van 4 personen. De ploeg mag van gemengde samenstelling zijn (m/v). Elke ploeg rijdt 4 ronden. De tijd van de derde finisher telt. Heb je geen ploeg, dan delen we je in in een ploeg van gelijke sterkte.

Oliebollenestafette is een onderdeel waarbij de organisatie teams maakt met een mix van vijf recreanten en licentierijders. Ieder persoon van een team rijdt een ronde met de oliebol, waarna een volgend teamlid de oliebol overneemt en de volgende ronde rijdt. Het team, dat het snelste zijn 5 ronden rijdt, wint!

Marathon. Afhankelijk van de tijd die rest, wordt het aantal ronden bepaald. Iedereen start tegelijkertijd. Licentiehouders rijden uiteraard meer ronden dan de recreanten. Met transponders zal de correcte uitslag bepaald worden. Gebruik je eigen transponder, probeer er één te lenen of huur er eentje op de avond zelf bij de organisatie.

Wat moet je doen voor deelname?

Het inschrijfformulier vóór 1 december invullen. Het elektronische formulier vind je binnenkort op de website www.ballangrudbreda.nl

? Op tijd instructies ophalen in ’t Wakske tussen 17:15 uur en 17:45 uur.

? Als je onverhoopt toch niet kunt: op tijd afmelden bij Pieter Pennings, via e-mail

     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of telefonisch 06-83548021, uiterlijk maandag 9 december.

Nieuws


Schaatsvereniging De Striene heeft  zaterdag 5 oktober in Heerenveen deelgenomen aan de tweede editie van het NK clubs. Voor dit officieuze NK waren 14 schaatsverenigingen geplaatst. Per vereniging reden 6 junioren en 8 senioren ieder 1 afstand. Het was een geweldige ervaring voor onze schaatsers om te moeten schaatsen tegen toppers als Patrick Roest, Ireen Wúst, Hein Otterspeer, Jan Smeekens, Antoinette de Jong en Lotte van Beek. Maar onze eigen toppers Imke Vormeer en Louis Hollaar deden hier weinig voor onder. Uiteindelijk legde De Striene beslag op een eervolle 12e plaats, maar een top tien positie was niet ver weg. Dat is ons doel voor volgend jaar! Twee vloggende jeugdleden zorgden er voor dat ook aandacht werd besteed aan allerlei randzaken.

Het complete Striene-team

 

We hebben ons skeelerseizoen onder prima omstandigheden kunnen afsluiten. Tijdens de finale van het Klaverblad Bredaas Inlineskate kampioenschap bleef het droog met zelfs af en toe een zonnetje. De regen kwam pas na de wedstrijd.

Op een steeds verder opdrogende baan kon het volledige programma worden afgewerkt. Na afloop volgde de prijsuitreiking en was er taart voor iedereen. Hieronder de uitslagen. Foto's volgen binnenkortop Facebook. Hieronder podium meisjes pupillen 1

Daguitslag
Eindklassement

Vrijdagavond 6 september stond voor de Bredase schaatsers de laatste fietstijdrit op het programma. Hoewel de lucht er af en toe dreigend uitzag bleef het tijdens de tijdrit gelukkig helemaal droog. Pas na afloop begon het wat de druppelen. 

Na afloop werd in een vol ons Thuis onder het genot van een drankje de uitslag doorgenomen. Veel rijders zagen kans om een parcour PR te rijden. Ze zijn dus in vorm. 

Uitslag