Agenda voorpagina

05-01-2019
17:00 uur

Dit jaar wordt weer het Klaverblad MidWinterEvenement georganiseerd en wel op zaterdag 5 januari 2019 van 17:00 tot 19:00 uur.  We organiseren het Klaverblad MWE dit jaar met vier in Breda schaatsende verenigingen. Dat zijn naast De Striene IJssportvereniging Alblasserwaard, De IJsvrienden en Ballangrud.

Tijdens de Alternatieve Elfstedentocht, zoals bij velen al bekend en voor sommigen nieuw, kan iedereen komen schaatsen in de vorm van een aantal rondjes, 11/22 - 33/44 - 66/88 - 110 en kun je hiermee het fel begeerde Elfstedenkruis verdienen.  De 132 rondes zijn geschrapt vanuit veiligheidsoverwegingen. Langs de 400 meter baan zijn de stempelposten met corresponderende kleuren aangegeven.  Op het binnenterrein is voor de jongste jeugd een parkoers uitgezet in een winters landschap. Ook het klunen en de koek&zopie!   

Toegang
 Het evenement is toegankelijk voor leden van de verenigingen maar ook voor introducés. Voor de leden van de organiserende verenigingen is de toegang gratis, een vrijwillige bijdrage is uiteraard welkom, leden van de Poel vragen wij een bijdrage van € 5,00  Bij de informatie stand staat een melkbus waarin de vrijwillige bijdrage kunnen worden gedeponeerd, hiermee kunnen wij ook de komende jaren dit unieke evenement blijven organiseren. 

Start
In verband met de veiligheid kan er niet worden ingeschaatst. Er wordt geadviseerd om voorafgaand aan de tocht goed in te lopen en de spieren enigszins op te rekken.  Nadat het startsein is gegeven, rond 17.15, gaat de baan open en kan de tocht der tochten gaan beginnen. 

 

Nieuws


Zaterdag 29 september werd met de finale van het Klaverblad Bredaas Inlineskate kampioenschap afscheid genomen een geslaagd zomerseizoen. Zoals zo vaak afgelopen zomer scheen ook nu weer de zon uitbundig. Het was genieten op het Cor Vlemmix parcours naast de ijsbaan.

Door de jeugd van De Striene en Ballangrud werd behoorlijk strijd geleverd om de podiumplaatsen. Dankzij de bekwame jury liep alles op rolletjes en na iets meer dan een uur werd de wedstrijd afgerond en kon de stand worden opgemaakt. De prijzen werden deze keer uitgereikt door Marco Inghels van onze hoofdsponsor Klaverblad Verzekeringen. Naast de bekers en medailles had Kleverblad voor iedereen ook nog een extra presentje meegenomen. Na de prijsuitreiking was er voor iedereen taart. Dat na afloop alles op was, geeft wel aan dit dit goed in de smaak viel. Iedereen keerde dan ook tevreden huiswaarts. Tot op de ijsbaan.

Uitslagen:

/files/Eindklassement_2018.pdf

/files/Uitslag_29_sep_2018.pdf

Starter Hans de Bruijn schiet een deelnemer weg terwijl de jury er klaar voor is.

Starter Hans de Bruijn

Jury in actiellert

 

Vrijdagavond 31 augustus hebben we het tijdritseizoen onder prima omstandigheden afgesloten.

Door de deelnemers zijn weer hele snelle tijden op de klokken gezet. Bij de dames verbeterde Ingrid van den Wijngaard het 10 jaar oude parcoursrecord van Jaike de Graaf met 15 seconden. De nieuwe toptijd is 10,35. Het eindklassement over twee tijdritten is bij de dames gewonnen door Nikki van der Zee voor Bibi Arts en Bo Mengerink.

Bij de heren was Jeffrey Doornbusch opnieuw de snelste voor Richard van Schie en Lars Mengerink. Hier bleef het parcoursrecord net buiten bereik.

Uitslag: /files/Uitslag_tijdrit_31_augustus_2018.pdf

Maandag 25 juni werd onder zomerse omstandigheden de tweede jeugdwedstrijd afgewerkt. Voor de jeugd van Ballangrud was dit gelijk het clubkampioenschap voor de jeugd.

Met in totaal 49 deelnemers is de organisatie heel tevreden. De jeugd maakte er een mooie wedstrijd van. Door de toch wel stevige wind was het af en toe behoorlijk buffelen.

Uitslagen en tussenklassement via onderstaande links

/files/Uitslag_25_juni_2018.pdf
/files/Tussenklassement_25_juni_2018.pdf